Monday, 25 November 2013

PRODUCT A-DHA SKIN CARE

Assalammualaikum w.b.t


                         Dari tajuk pun korang boleh tahu yang kali ini adhwa nak sharekan tentang produk penjagaan kulit.





a-Dha / Algae merupakan product farmasi yang telah lulus uji di Lab UI dan Lab Sucofindo dan diistiharkan selamat dan tidak berbahaya. Sudah dibungkuskan di HAKI (Hak Kekayaan Intelektual) .Diteliti oleh Universiti Gadjah Mada bahawa product ini BEBAS MERKURY.
Sijil Selamat Sucofindo: No.14365/DBBPAB dan 14366/DBBPAB.a-Dha / Algae 


BPOM NO (BADAN PENGAWAS OBAT DAN MAKANAN INDONESIA):-
KRIM HERBA A-DHA:-NA18120100320
SABUN A-DHA:- NA18111204217
SERUM VIT C A-DHA:- NA18111900269

Kegunaan:
• Melembabkan, memutihkan, dan mencerahkan kulit wajah. 
• Membantu menghilangkan bintik-bintik hitam. 
• Mencegah kemunculan jerawat. 
• Menghilangkan garis halus dan melambatkan tanda-tanda penuaan awal. 
• Mengecilkan liang roma. 
• Membuang sel kulit mati dan mencegah pertumbuhan sel kulit mati




************************
SET LENGKAP A-DHA(HIJAU)
************************
*SABUN A-DHA
*SERUM VIT C/ANTI ACNE
*KRIM SIANG SET HIJAU
*KRIM MLM SET HIJAU

SET HIJAU A-DHA ADALAH UNTUK:-
*remaja yg mempunyai masaalah kulit yg teruk spt jerawat bernanah,parut yg degil,berjeragat teruk n resdung
* dan juga untuk wanita 40 tahun ke ats

*berupaya memberi perubahan yang ketara dlm 2MINGGU
*DIJAMIN ORIGINAL 100%

Bagi yang ingin mendapatkan produk penjagaan kulit a-dha ini boleh lawat page kami di D'little fairycious

Atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat nasihat kami secara PERCUMA bolehlah hubungi kami di 013-2068497. 




TROPIKA (MINYAK KELAPA DARA - VCO)

Assalammualaikum w.b.t

             
                                Adhwa nak sharekan info mengenai minyak kelapa dara atau orang ramai  panggil sebagai VCO (virgin coconut oil).

FAEDAH MINYAK KELAPA DARA PADA KESIHATAN MANUSIA
  • Meningkat dan memperbaiki sistem pertahanan badan;
  • Meningkatkan kadar metabolism badan;
  • Anti-virus, bakteria, kulat dan parasit yang semulajadi anti-oksida semulajadi;
  • Meningkatkan fungsi kelenjar tairoid;
  • Melindungi kesan sinaran ultra violet dalam cahaya matahari;
  • Tidak meningkatkan kepekatan atau platlet darah;
  • Meningkatkan penghadaman dan penyerapan khasiat makanan;
  • Berupaya menurunkan berat badan;
  • Meningkat pertumbuhan sel kulit, rambut dan badan manusia;
  • Membekalkan sumber tenaga dengan cepat;
  • Melembab dan melembutkan kulit;
  • Mengurangkan kesan penuaan dan kedutan pada kulit;
  • Membakar dan mengurangkan kolesterol dalam badan;
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat;
  • Mengurangkan risiko dan kesan penyakit jantung;
  • Mengurangkan risiko dan kesan darah tinggi;
  • Mengurangkan risiko dan kesan kencing manis
  • Mengurangkan risiko dan kesan batuk biasa;
  • Mengurangkan risiko dan kesan batuk kering;
  • Mengurangkan risiko dan kesan demam campak dan cacar air;
  • Mengurangkan risiko dan kesan lelah;
  • Mengurangkan risiko dan kesan buasir;
  • Mengurangkan risiko dan kesan sembelit;
  • Mengurangkan risiko dan kesan hepatitis A,B,C;
  • Mengurangkan risiko dan kesan ulser perut dan mulut;
  • Mengurangkan risiko dan kesan sakit gigi dan gusi;
  • Mengurangkan risiko dan kesan kanser;
  • Mengurangkan risiko dan kesan leukemia;
  • Mengurangkan risiko dan psoriasis dan sebarang penyakit kulit;
  • Mengurangkan risiko dan kesan kelemumur rambut;
  • Mengurangkan risiko dan kesan strok atau angin ahmar;
  • Mengurangkan risiko dan dan kesan pembesaran prostat;
  • Mengurangkan risiko dan kesan pneumonia atau radang paru-paru;
  • Mengurangkan risiko dan kesan jangkitan mata dan telinga.
Sudah tentu kita akan merasa terkejut apabila melihat senarai panjang penyakit yang dapat dielak atau disembuhkan dengan mengambil Minyak Kelapa Dara sebagai makanan tambahan. Ini semua adalah kekuasaan Tuhan yang telah dari awal lagi menunjukkan kepada manusia bahawa pohon kelapa kejadian-Nya amat berfungsi untuk kegunaan harian manusia. Tanpa kajian-kajian yang dilakukan oleh pakar-pakar Negara barat, sudah pasti seribu satu rahsia alam yang tersimpan di dalam Minyak Kelapa Dara tidak akan tercungkil.
Maka terbuktilah betapa hebatnya kejadian dari hikmah Tuhan seperti yang dimanifestasikan oleh pohon kelapa. Setiap yang dijadikan Tuhan secara semulajadi sudah pasti ada hikmahnya. Janganlah pula kita sebagai insan kerdil menidakkannya.
Set penjagaan kulit bayi terbaik di dunia. Hanya menggunakan Minyak Kelapa Dara (Virgin Coconut Oil) sebagai bahan asas produk, tiada steroid atau sebarang bahan kimia, mewah dengan vitamin E dan cukup berkesan merawat serta menyembuhkan ruam lampin, ruam panas, eczema dan lain-lain masalah alahan kulit bayi.
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Sunday, 24 November 2013

TANDA-TANDA RESDUNG

Assalammualaikum w.b.t


 jommmmm kita buat # Revision

1. Silakan ambil pen n kertas. 
2. Tuliskan simptom2 yang anda hidapi berpandukan gambar yg tertera.
3. Review balik semua simptom. 
4. Sila tandakan "1" untuk simptom yang ringan
5. Sila tandakan "2" untuk simptom yang sederhana
6. Sila tandakan "3" untuk simptom yang serius
7. Jumlahkan semua skor anda dan rujuk petunjuk skor dibawah.

Petunjuk skor:
1 hingga 10 - resdung ditahap ringan

11 hingga 21 - resdung di tahap sederhana

22 hingga 32 - resdung ditahap serius

--------------------------------------------------------------


Ok dah siap diagnosed diri anda kan? Macam mana? Faham ke faham? Skor anda ok atau k.o?

Jika anda perlukan bantuan SEGERA dan penerangan PERCUMA bagaimana ya?

Hubungi saya dengan mudah di 0132068497 utk maklumat lanjut dan konsultasi terus menerus kepada anda 

Pilihan untuk berubah dan menikmati hidup yang selesa sihat dan ceria sentiasa berada didalam tangan anda! Saya sedia membantu anda 



Dan saya akan kongsikan kepada anda satu produk yang dapat membantu anda untuk mengatasi masalah resdung anda...... 

CMCure RAWATAN MASALAH RESDUNG NO 1...!!!!!!!!

Assalammualaikum w. b . t

                 
                       PERNAHKAH ANDA MENGALAMI SITUASI SEPERTI DIBAWAH?

✿ Hidung selalu tersumbat
✿ Lender dari hidung dan tekak
✿ Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
✿ Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
✿ Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
✿ Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya

JIKA JAWAPAN ANDA ADALAH YA..

Kami boleh membantu anda merawat resdung dengan mengamalkan CMC secara konsisten.

Testimoni daripada pengamal CMC yg telah berjaya klik 
DI SINI...!!!!!


[ ANDA WAJIB TAHU INFO INI JIKA ANDA SAYANGKAN KESIHATAN DIRI SENDIRI ]

1/4 daripada orang dewasa mengalami resdung dan separuh daripadanya TIDAK MENYEDARI akan hadirnya RESDUNG didalam hidup mereka.

-Mereka tidak sedar bahawa BERSIN DIPAGI HARI adalah RESDUNG!
-Mereka tidak sedar bahawa HIDUNG KERAP TERSUMBAT/SELSEMA adalah RESDUNG!
-Mereka tidak sedar bahawa JERAWAT YANG KERAP TUMBUH DIKAWASAN HIDUNG/DAHI/DAGU DAN SEKITAR PIPI adalah RESDUNG!
-Mereka tidak sedar bahawa HADIRNYA PUNCA - PUNCA RESDUNG disebabkan:
-HABUK/HAMA/BAKTERIA
-GAYA PEMAKANAN
-KEADAAN SEKELILING
Mereka tidak sedar bahawa JERAWAT YANG TUMBUH DISEKITAR BELAKANG BADAN menandakan bahawa RESDUNG SEMAKIN KRONIK!


DAN YANG PALING PENTING

-MEREKA TIDAK SEDAR JIKA RESDUNG TIDAK DICEGAH DARI AWAL,IA BOLEH MENYEBABKAN RISIKO JANGKITAN OTAK!!!

ini bukan direka reka,malah ianya benar.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2005&dt=0123&sec=Kesihatan&pg=kn_01.htm

Jadi anda perlu tahu bahawa
CMC PENAWAR RESDUNG NO. 1 MALAYSIA




Mari adhwa sharekan mengenai produk CMCure ini....

♥ KETERANGAN PRODUK ♥
1- CMCure diperbuat daripada bahan utama iaitu KUNYIT PUTIH.
Kunyit putih ini mempunyai ciri tertentu, antara lain bintik umbinya seperti umbi jahe dan berwarna kuning muda (krem). Dalam keadaan segar baunya seperti buah mangga kuini dan bila telah diekstrak atau dijadikan bubuk, warnanya tetap kuning muda (krem).
2- Meski demikian, cuma kunyit putih jenis mangga (Curcuma Mangga) yang tumbuh terbatas di tempat yang bersuhu dingin di Indonesia, yang dapat mencegah atau mengubati kanser.
3- Dengan kandungan aktif yang dimilikinya, Kunyit Putih dapat membantu untuk menyembuhkan
Kanser dan Tumor, Gastrik, Buasir, Radang Kerongkong, Radang hati, Bronkhitis, Tonsil, Kesakitan Haid,Keputihan, Jerawat, Bisul, Diabetes, dan Asma, Darah Tinggi, Strok, Sakit Jantung, Asid Perut, serta
menurunkan Kolesterol.
4- Penemuan ini ternyata membawa khasiat yang sangat bagus untuk merawat kanser dan yang paling terbaik adalah ianya bukan sahaja dikhususkan untuk merawat kanser tetapi kandungan khasiat kunyit putih itu sendiri dapat merawat penyakit lain seperti:
-membantu menyembuhkan masuk angin, dan sakit perut
-menghilangkan kulit lebam akibat luka
-menyembuhkan penyakit kanser
-membantu menyembuhkan penyakit tumor
-mencegah kerosakan sistem rahim, membantu mengurangi berat badan (sangat bagus bagi anda yang sedang diet)-
-menyembuhkan asma dan sesak nafas
-mampu menghentikan pendarahan, sebagai sumber antioksidan alami
-membantu merangsang produksi sel darah merah, menyegarkan kulit dan menyihatkan badan secara alami
-mengurangkan resdung dan bau mulut yang berpunca darinya.


♥ PERLU DIAMBIL PERHATIAN ♥
-Larangan penggunaan kepada wanita hamil (kerana hormon mereka tidak circulate lagi)
-Ibu menyusu dibenarkan ambil dalam dos yang minimum iaitu sehari sebiji
-Kesan awal penggunaan mendapati pengamal akan sering merasa lawas untuk membuang air, pening dan rasa lesu. Ini adalah proses awal nyahtoksid.
- Untuk mengurangi pening dan rasa lemas, pengguna Kunyit Putih disarankan mengambil makanan yang bergizi dan vitamin secara teratur serta banyakkan minum air putih.

♥ CARA PENGAMBILAN ♥
Kami mengesyorkan supaya anda,para pelanggan kami mengambil 2 biji sehari untuk mendapat keputusan yang elok di kemudian hari. In sha Allah.1 biji di pagi hari,selepas makan.1 biji di malam hari,selepas makan. Minum bersama segelas air suam.

♥ KESELAMATAN PRODUK ♥
Di belakang botol terdapat semua info lengkap, KKM, tarikh luput penggunaan, cara penggunaan dan bahan kandungan produk.



Jadi bagi yang berminat untuk mendapatkan produk CMCure ini atau anda mempunyai sebarang pertanyaan 
boleh sms/whatssup sahaja adhwa dengan menaip CMCure dan sent kan ke 013-2068497

Tuesday, 1 October 2013

RADIGLOW SUPLEMENT

Assalammualaikum w.b.t

Seperti biasa kami ingin kongsikan salah satu produk yang anda boleh dapatkan dari D'little fairycious.

Antara salah stu produk yang terhebat yang boleh anda dapatkan dari kami adalah produk supplement radiglow.




Siapa yang tak pernah dengar mengenai produk radiglow ini... mari kami memperkenalkan apa kebaikan dan kelebihan produk radiglow ini.


KENAPA RADIGLOW MENJADI PILIHAN RAMAI?

● RADIGLOW merupakan produk pertama yang lengkap dengan kandungan semua keperluan tubuh badan, bagus untuk kesihatan sekali gus untuk kecantikan juga. 1001 khasiat dan kebaikan hanya dalam 1 produk.
● Kandungan RADIGLOW terdiri daripada ramuan berkualiti premium terpilih, dari sumber-sumber berikut seperti ASTAXANTHIN, L-Glutathione, Hydrolyzed Fish Collagen, Vitamin C dan juga ekstrak Blackcurrant.
● Didatangkan dalam bentuk bungkusan kotak yang eksklusif mengandungi 2 botol RADIGLOW yang mudah untuk ditempatkan di rumah dan juga di bawa ke mana sahaja seperti di dalam handbag bagi kaum wanita.
● Cara penggunaan yang sangat mudah. Tablet yang boleh dikunyah atau terus ditelan dengan rasa enak Blackcurrant/ Beri. Hanya perlukan 2 tablet RADIGLOW setiap pagi dan anda akan tampil sihat dan menawan dari hari ke hari..

ANTARA KESAN PENGAMBILAN RADIGLOW:

* Makanan tambahan terbaik untuk kulit kelihatan muda, sihat dan lebih cerah.
* Membantu mencantik, menghalus dan menganjalkan kulit.
* Merawat pelbagai masalah kulit seperti jerawat, eczema, parut, jeragat dan lain-lain.
*Juga terbaik untuk penglihatan, gigi, kuku dan rambut.
*Antioksidan semulajadi, 550 kali lebih kuat berbanding Vitamin E.
*Menghindar dan mencegah dari penyakit kronik seperti Kanser, Alzheimer, Parkinson, Diabetic, Sakit Jantung

Jom kita layan gambar2 mengenai produk radiglow yang meletop ini... sebelum itu sipa2 yang nak dapatkan produk ini boleh contact atau whatssup kami di 0132068497 :)

















Jadi sesiapa yang berminat dan sebarang persoalan cepat2 whatssup kkamidi 0132068497 :)

Monday, 30 September 2013

KRIM IBU PUTIH

Assalammualaikum w.b.t

Hari ini kami nak update produk yang tengah meletop letop dan meniti di bibir kaum wanita di masa kini.....  ecewahhh.....

Semakin hari semakin berlambak lambak dan bermacam macamlah jenis produk kecantikan di pasaran sekarang...

Kami ingin kongsi kan salah satu produk di pasaran yang begitu berkesan dan memang akan memberikan sesiapa yang mencubanya akan memperoleh hasil yang sangat puas hati....

Tanpa melengah lengah kan masa lagi mari kita menjemput produk yang terhangat dan terlaris di pasaran iaitu produk skin care krim ibu putih....


Iyerr...inilah dia produk yang disebut sebutkan ituuu....

Namanya je pun "Krim Ibu Putih" pastinya fungsi krim ini adalah untuk membantu anda yang ingin memiliki kulit yang cerah putih gebu dengan cara mudah dan berkesan tanpa sebarang kesan sampingan yang membahayakan...

Kita sharekan gambar2 produk krim ibu putih ini yer uolsss   :)







Iyerr...iyerrr...terujaa bukan...jadi sesiapa yang ingin mendapatkan produk krim ibu putih ini..kami ada menjual nya boleh lah jemput ke page kami D'little fairycious
Atau boleh follow instagram dlittlefairycious atau pm dan whatssup kami di 0132068497 :)

Thursday, 5 September 2013

AURA WHITE

Assalammualaikum w.b.t

Sekarang ni semakin banyak dan berlambak lambak produk kecantikan di pasaran. Masing masing bersaing dan mempunyai kelebihan dan memberikan hasil yang tersendiri. Serta setiap produk juga mempunyai pelanggan mereka yang tersendiri. Tidak kurang hebatnya juga dengan satu produk yang memang dah sah sah meletop, sebut nama jew pasti orang dah kenal. Produk apa lagi klu bukan produk aura white. Haaaa kenal kan. Siapa yang tak kenal meh nak bagi kenal jap.



Okeyyy dah kenal kan. Produk ni bukan saja banyak di Iiklan kan di kaca tv malah juga di majalah dn ramai juga perniaga perniaga online dan kedai kedai produk kecantikan ada menjual produk ini. Jadi pada para pelanggan setia d'little fairycious, anda tidak perlu risau. Anda juga sudah boleh memiliki kulit yang putih gebu seperti artis artis di kuar sana dan jom dapatkan produk aura white ini di D'littke fairycious. Jemput lawat page kami dan jom like sebab kat situ terdapat lebih dari 5 produk kecantikan lain yang anda boleh dapatkan.

Tunggu apa lagi..... JOM terjah page kami sekarang.. kami akan pastikan anda mendapat layanan perkhidmatan dan khidmat nasihat kecantikan secara percuma.

Jempit jemput jemput..... :)

SKIN CARE A-DHA

Assalammualaikum w.b.t




Bagi sesiapa yang pernah terjumpa terlihat ternampak tertengok produk skin care di atas pasti dah tahu apa nama produk tu dan apa kelebihan dan kehebatan nya. Tapi bagi yang belum tahu dan tertanya tanya mari mari nak cerita.

Produk yang kami paparkan kat atas tu adalah salah satu skin care yang ada dijual di D'little fairycious. Inila skin care atau set a-dha. Set a-dha ni terdiri dari sabun pencuci muka, krim siang, krim malam dan serum vitamin c dan vitamin e. 

Tapi tapi tapi bagi sesiapa yang rasa rasa macam nak try sabun jeeke krim jeke atau serum je ke pn bolehlaaa dapatkan secara loose. Kami ada menjuaknya secara berasingan. Jadi bagi yang berminat bolehlah dapatkan dan pm kami. Keterangan lanjut tentang produk ni ada kami terangkan di facebook tapi kami akan update juga di blog tidak lama lagi. Nantikan update tentang produk ini di blog ini nanti in sha ALLAH.

PRODUK-PRODUK MAIXARA

Assalammualaikum w.b.t

Kepada pelanggan-pelanggan kami di d'little fairycious maaf sebab rasanya dah terlalu lama kami tak update blog kami ni tapi masih ramai yang setia menyokong dan follow kami di page kami di facebook D'little fairycious.

Okeylah tanpa meleret ke cerita yang entah apa-apa kami nak informkan yang sekarang d'little fairycious telah mempelbagaikan produk jualan kami antaranya adalah produk maixara dari maixara c-sential, maixara white essential dan maixara miracle essence.

Untuk entry kali ni kami cuma nak annonuce kan yang bagi sesiapa yang ingin mendapatkan produk-produk maixara seperti yang telah diberitahu tadi iaitu 3 produk yang  memang terlajak laris sekarang boleh lah dapatkan nya di D'little fairycious sekarang.

Nanti selepas ini in sha ALLAH kami akan mula update blog ini dari masa ke semasa dan akan cerita dan sharekan lebih lagi tentang produk maixara ini.









Jangan lupa untuk follow dan like kami di page D'little fairycious. :)

Tuesday, 26 February 2013

SHAKLEE

Assalammualaikum w.b.t





Seperti post2 sebelum ini, adwa banyak share kan info2 tentang kesihatan. Jadi post kali ni adwa nak sharekan satu produk yang memang menjual supplement bukan sahaja untuk kesihatan malah ia juga ada menjual supplement untuk kecantikan.

Kalau adwa sebutkan produk shaklee, pasti ada yang biasa dengar dan ada juga yang tak pernah kenal or dengar pun nama produk ni kan. Jadi kali ni adwa nak memperkenalkan pada semua satu produk kesihatan shaklee yang menumpukan pada produk seperti supplement.

Baiklah, mari adwa ceritakan mengapa shaklee perlu dijadikan pilihan sebagai antara produk makanan tambahan atau supplement seharian. Antara sebab mengapa shaklee perlu dipilih adalah kerana :-

- shaklee adalah berasakan sumber semula jadi yang tulen dan bebas dari bahan pengawet, tiruan, pemanis, pewarna dan perisa

- setiap bahan dalam produk shaklee telah diuji dengan kawalan kualiti untuk ketulenan dan bebas dari bahan berbahaya seperti racun serangga

- setiap ramuan botanikal turut diuji oleh pihak ketiga

- setiap produk mengandungi ramuan aktif yang tepat untuk kesihatan yang optimum secara konsisten

- shaklee juga mematuhi Good Manufacturing Practice piawaian kawalan kualiti yang lebih ketat berbanding yang lain

- produk shaklee terserlah di seluruh dunia dengan membantu para atlet dan angkasawan NASA untuk misi mereka

- produk shaklee di malaysia di sahkan Halal oleh ISA-Islamic Services of America, badan yang diiktiraf oleh JAKIM

Jadi mulai sekarang buat pilihan dengan mengambil shaklee sebagai produk untuk makanan tambahan dan supplement seharian anda..
Bagi sesiapa yang nak tahu jenis produk, harga dan keistimewaan produk shaklee boleh singgah page shaklee's healthier life dan boleh pm atau inbox jew kat page tu untuk bertanya sebarang persoalan dan pertanyaan.


Friday, 22 February 2013

'SUPPLEMENT' DAN PENYUSUAN IBU

Assalammualaikum w.b.t






Post kali ini lebih kepada ibu2 yang menyusukan bayi atau bakal2 ibu yang perlukan info2 tentang penyusuan.
Dari tajuk pun kita boleh tahu apa yang nak adwa sharekan kali ini...

Selalunya mengikut pengalaman adwalah kan bila menjual apa2 produk pasti ada yang bertanya produk ni sesuai tak untuk mereka yang sedang mengandung atau mereka yang menyusukan bayi. Yela mana tak risau kan, kita pun tahu apa yang ibu ambil dan makan pasti bayi pun akan dapat sama contoh kalau ibu makan makanan yang berzat pasti bayinya pun akan dapat kebaikan makanan berzat yang dimakan tu tapi jika tak itu laa yang sebaliknya..

Jadi bagi ibu2 yang menyusukan bayi seandainya anda mengambil supplement untuk tujuan penyusuan, perlulah difahami bahawa vitamin bukanlah salah satu untuk membanyakkan susu ibu. Vitamin diambil demi memastikan tubuh ibu sentiasa sihat, bertenaga ceria dan terus bersemangat dan secara langsung mampu membekalkan susu ibu kepada si manja.

Kejayaan penyusuan antaranya adalah bergantung kepada kesihatan ibu. Konsep asas penyusuan perlulah difahami terlebih dahulu iaitu "Lebih Kerap Bayi Disusukan Atau Lebih Kerap Sesi Perahan Maka Lebih Banyak Susu Ibu Dihasilkan"

Jadi pengambilan vitamin akan memberikan kesan yang besar dalam dunia penyusuan sekiranya si ibu memenuhi keperluan di bawah dengan penuh disiplin dan konsisten.

1. Si ibu kerap menyusukan bayi secara langsung atau bagi ibu yang bekerjaya, membuat sesi perahan yang konsisten setiap 3 jam atau tidak lebih dari itu sehingga payudara benar2 kosong.

2. Si ibu memastikan pengambilan air yang seimbang dan secukupnya setiap hari iaitu tidak kurang dari 3L sehari dan memastikan tidak berdiet dalam menjayakan penyusuan lengkap buat si manja.

3. Si ibu juga digalakkan mendekatkan diri dengan Pencipta demi memastikan keseimbangan keperluan rohani dan jasmani dititikberatkan. Bagi Muslim, doa dan zikir sangat digalakkan bukan hanya semasa membuat sesi perahan atau sedang menyusukan bayi, tetapi menjadi amalan rutin agar mudah mencapai gelombang alfa, iaitu ketenangan supaya penyusuan dapat berlangsung dengan lancar.

Jadi para2 ibu di luar sana diharap info yang dikongsikan ini dapat membantu anda dan selamat menyusukan bayi anda. Semoga bayi anda membesar dengan sihat. In sya ALLAH.

Dan jangan lupa untuk lawat dan like page shaklee's healthier life ini tau uolsss...kat page tu ada menjual pelbagai supplement bukan sahaja untuk kesihatan malah juga supplement untuk kecantikan untuk pelbagai peringkat umur dari kanak2 hingga laa orang dewasa...

Thursday, 21 February 2013

SUPPLEMENT

Assalammualaikum w.b.t






Kali ni adwa nak sharekan sedikit info mengenai pemakanan tambahan yang sudah menjadi semakin popular dan trend untuk masyarakat kini. Dengan gaya hidup yang serba pantas dan moden ni, kita sekarang kurang masa untuk memastikan badan kita dapat makanan yang seimbang jadi kerana itu laa semakin ramai yang lebih gemar mengamalkan pengambilan supplement untuk memastikan badan mendapatkan nutrisi yang seimbang dan yang diperlukan..

Okeyy, kat sini adwa nak kongsikan beberapa sebab kenapa badan kita perlukan 'SUPPLEMENT'.

Antara sebab2 badan kita memerlukan supplement adalah kerana badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh diperolehi daripada makanan. Contohnya vitamin c dan vitamin e yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberikan kesan pencegahan dan anti penuaan.

Selain itu buah-buahan dan sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayuran dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.

Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan. Vitamin c dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa memasak juga merupakan sebab mengapa supplement perlu diambil untuk badan kita.

Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol dan antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafien, lemak, gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.

Pengambilan makanan seharian yang tidak seimbang serta mengikut piramid makanan yang dicadangkan. Juga gaya hidup masa kini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak di rumah dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan MSG juga menjadi faktor tubuh badan memerlukan pengambilan supplement.

Dan bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya di luar dan malam memasak seringkas yang mungkin, maka pengambilan makanan seimbang tidak dititikberatkan.

Jadi rakan2, memang betul badan yang sihat bergantung pada apa jenis makanan yang kita amalkan. Jangan ambil mudah dengan setiap apa yang kita ambil dan masukkan ke dalam mulut. Dengan keadaan masa kini yang terdapat pelbagai jenis penyakit yang tidak mengira siapa generasi samada muda atau tua yang akan menghidapi nya jadi lebih baik kita mencegah dari mengubati dan sudah terlambat untuk mencegahnya... maka dari awal laa kita perlu menjaga dan sayang tubuh badan kita yang dipinjamkan pada kita untuk sementara.

Tapi harus di ingat, dengan ada pelbagai jenis supplement yang semakin tumbuh seperti cendawan sekarang, kita sebagai pengguna harus bijak memilih. Jangan kerana terlalu ghairah untuk jadi cantik dan sihat membuatkan kita mahu mencuba semua jenis supplement yang ada dan dari niat untuk menjaga kesihatan terus jadi sebaliknya...

Entry ini juaga adwa nak kongsi kan antara supplement yang memang sudah lama di pasaran makanan tambahan dan telah pun terbukti keberkesanannya adalah supplement 'Shaklee'. Next entry in sya ALLAH adwa akan ceritakan kenapa shaklee harus dijadikan pilihan.
Tapi sebelum tu bagi yang ingin tahu mengenai produk shaklee ni bolehlaa jemput like page Shaklee's Healthier Life ni. Thanksss :)





Friday, 18 January 2013

2nd VIDEO SF BEAUTY - KRIM SIANG

Assalammualaikum w.b.t


                   Salam semua.

Adwa nak tahulaa kan. Selalunya kalau korang nak keluar waktu siang dan cuaca plak tengah panas sangat, apa korang apply pada skin korang untuk protect dari panas or tak nak kulit jadi makin gelap...?

Adakah korang tak kan kuar terus, tunggu sampai redup or ada specifik sunblock yang korang guna...

Jom sama2 kte share produk sunblock yang ladies suka guna..

Kat sini...macam biasa laa mestilaa adwa setia dengan penggunaan produk sf beauty adwa ni.... apa yang adwa boleyy sharekan kat sini produk sf beauty ni memang takde banyak pn produk dia cuma fungsi dan kelebihan dia memang banyak sekali...

Anyway...salah satu produk sf beauty yang menjadi favorite adwa adalah krim siang dia...nak tahu sebab apa...?

Okeyy kat sini adwa ada wat satu video yang adwa ceritakan tentang krim siang sf ni...soo jom kita same2 saksikan...




okeyylaaa...dari videoo tu korang boleh tahu apa yang best tentang krim siang sf ni ialah dia 2 in 1..
iaitu boleh diguna sebagai sunblock dan juga sebagai foundation...

soo bagi sesiapa yang nak mendapatykan produk sf beauty ni...mehlaa jemput singgah ke page ni
D'little fairycious ... atau boleh juga whats up adwa di 01112619577

okeyy....sampai sini dulu...salaam berhujung minggu





Thursday, 17 January 2013

TUTORIAL VIDEO SF BEAUTY

Assalammualaiku w.b.t

Lama betul rasanya adwa tak update blog ni....
Penat fikiran nak fikir topik untuk story2 kat sini....so lepas ni topik yang akan adwa bincang kat blog ni bukan specific untuk produk sf beauty jew...

Okeylaaa...

Adwa nak sharekan dengan semua, baru2 ni adea ada buat satu video untuk ceritakan mengenai produk sf beauty....jadi mari kita sama 2 tonton video adwa ni...

Hope korang bolehlaa bagi komen2 mengenai video ni supaya boley adwa perbaiki mana2 yang kurang....

Ni video pertama yang adwa nak share...video ni adwa ceritakan tentang sabun pencuci muka sf beauty.....tp contest video ni dh tamat tau jadi tak bolehhlaa korang nak join cuma nak sharekan hasil video ni jew...



                                     

Okeyylaaa...malas nak cakap banyak2...nanti adwa sambung update video yang lain plak yer...

Owhh yer lupa..soo siapa2 yang nak dapatkan produk sf beauty ni bolehlaaa like page yang femes amous ni....page d'little fairycious...

Okeylaaa...byeee